Італія розмістила казначейські векселі на 8,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія розмістила казначейські векселі на 8,5 млрд євро

243
Мінфін Італії розмістив казначейські векселі з терміном погашення через шість місяців на суму 8,5 млрд в євро, прибутковість зросла в порівнянні з попереднім аналогічним розміщенням, повідомляє агентство France-Presse з посиланням на Банк Італії.
Прибутковість по паперах склала 2,104% проти 1,772% на аналогічному аукціоні, проведеному 26 квітня. При цьому попит в середньому перевищив пропозицію в 1,61 рази в порівнянні з 1,71 рази місяцем раніше.
У понеділок Мінфін Італії розмістив середньострокові боргові цінні папери з різними термінами погашення на загальну суму 4,25 млрд євро, прибутковість за паперами також зросла.
Експерти пов'язують зростання прибутковості за італійськими державними борговими паперами із загальною напруженістю на фінансових ринках єврозони, яка викликана, зокрема, побоюваннями за банківський сектор Іспанії та перспективами перебування Греції у валютному союзі.
Італія в кінці минулого року розглядалася ринком як один з кандидатів на звернення до МВФ і ЄС по кредитну підтримку, однак на початку поточного року вартість запозичень для країни стала знижуватися, а побоювання інвесторів - зменшуватися.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас