Азаров запевнив конгресменів, що Україні вдалося досягти значного прогресу в стабілізації економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров запевнив конгресменів, що Україні вдалося досягти значного прогресу в стабілізації економіки

201
Україні вдалося досягти значного прогресу в проведенні реформ і стабілізації фінансово-економічної ситуації, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з делегацією Конгресу США.
"В п'ятницю у нас працювала місія МВФ, яка відзначила значний прогрес у стабілізації фінансово-економічної ситуації в Україні і проведення реформ", - сказав глава Уряду.
За його словами, уряду вдалося підвищити бюджетну дисципліну. Зараз дефіцит бюджету становить близько 3%. Разом за 4 місяці поточного року рівень інфляції становить 0,7%.
Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, в цьому контексті Азаров нагадав, що попередній уряд в 2010 році залишив "у спадок" дефіцит бюджету на рівні 16% і інфляцію на рівні 24%.
На зустрічі сторони також обговорили питання соціально-економічного розвитку України, паливно-енергетичної сфери та двостороннього співробітництва між Україною та США.
"Наші відносини з США мають стратегічний характер. Все, про що ми домовлялися з Урядом США, ми виконуємо", - підсумував прем'єр-міністр.
Як повідомлялося, за підсумками візиту місії МВФ до Києва стало відомо, що Фонд готовий повернутися до обговорення питання фінансування України, але лише після того, коли побачить намір влади країни продовжити відповідні реформи.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас