Банки готові до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки готові до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу

283
Українські банки провели комплекс заходів у зв'язку з проведенням в Україні чемпіонату Європи з футболу, заявив голова ради Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Борис Тимонькін на прес-конференції в Києві у вівторок.
За його словами, в Києві, Харкові, Львові та Донецьку, де пройдуть матчі чемпіонату Європи з футболу, банківські відділення будуть працювати на кілька годин довше. Крім того, банки відновили частину діючих банкоматів, а також вжили заходів щодо забезпечення проведення більш частої інкасації банкоматів на період проведення Євро-2012.
Голова комітету НАБУ з питань банківської інфраструктури і платіжних систем Юрій Яременко в свою чергу повідомив, що представники НАБУ провели зустріч з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком, в ході якої обговорювалися питання взаємодії банків та правоохоронних органів під час проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу. За підсумками зустрічі було прийнято рішення створити робочі групи для координації спільних дій в таких напрямках, як функціонування в фан-зонах банкоматів, банківських відділень, організація інкасації та охорони банків, а також боротьба з кіберзлочинністю.
За словами керівника Форуму безпеки розрахунків і операцій платіжними картами Української міжбанківської асоціації членом платіжних систем (ЕМА) Олесі Данильченко, ЕМА почала підготовку до проведення чемпіонату Європи з футболу ще рік тому, підписавши з департаментом боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми МВС України порядок взаємодії, яким визначено спільні дії та контактні особи в сфері протидії шахрайським операціям з використанням платіжних карт на території України. Крім того, додала вона, для боротьби та попередження випадків шахрайства з платіжними картами банки використовують міжбанківську систему обміну інформацією про шахрайство з платіжними картами в режимі реального часу Exchange-online.
Як повідомив на прес-конференції заступник начальника управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України Леонід Тимченко, в 2011 році рівень кіберзлочинності в Україні досяг пікового значення - було виявлено 45 пристроїв або слідів від встановлення пристроїв на банкоматах і терміналах для скімінгу, які дозволяють шахраям здійснювати зчитування даних з банківської карти. Отриману інформацію шахраї використовують для виготовлення підроблених карт, за допомогою яких вони можуть знімати кошти з рахунків клієнтів банків.
За прогнозом Тимченка, в 2012 році кіберзлочинність збережеться на рівні 2011 року. Він також повідомив, що за п'ять місяців поточного року в Україні вже було виявлено 26 пристроїв або слідів від встановлення пристроїв для скімінгу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас