Нафта WTI подорожчала до 91,21 дол. на оптимізмі щодо економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта WTI подорожчала до 91,21 дол. на оптимізмі щодо економіки США

Енергетика
98
Нафта WTI дорожчає у вівторок вранці на оптимізмі щодо попиту на паливо в США, звідки надходять сигнали про поліпшення макроекономічної ситуації, повідомляє агентство Bloomberg.
Котирування липневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялися на $0,35 (0,39%) відносно рівня 28 травня - до $91,21 за барель.
Регулярні торги в Нью-Йорку в понеділок не проводилися у зв'язку з вихідним з нагоди Дня пам'яті.
З початку місяця нафта подешевшала на 13%, а з початку року - на 7,6%. На цьому тлі зростають побоювання, що нинішній рівень цін не відповідає фундаментальним показникам попиту та пропозиції.
За прогнозами економістів, опитаних Bloomberg, індекс споживчої довіри в США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, виріс у травні до 69,5 пункту, в порівнянні з 69,2 пункту місяцем раніше.
Значення індикатора буде опубліковано у вівторок о 18:00 мск.
Крім того, очікується, що в п'ятницю Мінпраці США оприлюднить дані щодо безробіття, які вкажуть на прискорення темпів зростання робочих місць в країні відносно рівня минулого місяця.
"З'являються маленькі паростки оптимізму в США, - відзначає головний виконавчий директор Barratt's Bulletin Джонатан Барратт. - Справи в США рано чи пізно підуть на лад, а от з Європою нам ще доведеться попотіти".
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на липень на лондонській біржі ICE Futures не змінилися відносно рівня закриття попередньої сесії - $107,11 за барель. У порівнянні з 25 травня, підйом склав $0,28 (0,26%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас