У Греції страйкують працівники ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції страйкують працівники ЗМІ

246
Працівники ЗМІ Греції вийшли на добовий страйк. Як повідомляє Euronews, в країні мовчить більшість радіо- і телеканалів, не оновлюються стрічки інтернет-сайтів, не працюють інформаційні агентства. Відповідно, у вівторок не вийде більшість газет. Журналісти протестують проти скорочення зарплат та можливого скорочення працівників редакцій.
"Не тільки наша робота страждає від цього страйку, але й громадськість. Новини безцінні. Ми намагаємося донести до кожного, що бідні і незахищені працівники не можуть робити новини, а без новин країна не може існувати", - сказав президент грецької спілки журналістів.
Працівники ЗМІ вимагають підписати колективні трудові договори. Профспілки кажуть, що такі папери будуть гарантувати кращий захист та умови роботи, ніж індивідуальні.
У Греції триває затяжна економічна криза, яка призвела до політичних проблем в країні. Зараз у Греції призначений тимчасовий Кабінет міністрів, повноваження якого обмежені. Нові вибори до парламенту країни пройдуть 17 червня ц.р.
За прогнозами експертів, Греція покине єврозону 18 червня, на наступний день після парламентських виборів. Раніше лідер грецького лівого руху СІРІЗА Алекс Ціпрас заявив, що вихід Греції із зони євро буде означати кінець існування блоку європейських держав. У той же час міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує, що найбільших втрат від виходу Греції із зони євро зазнають іспанські та італійські страхові компанії.
Нагадаємо, 18 травня європейський комісар з торгівлі Карел де Гюхт повідомив, що Європейська комісія і Європейський Центробанк (ЄЦБ) розробляють екстрені сценарії виходу Греції з єврозони.
17 травня Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Греції з рівня B- до ССС. Зниження рейтингу відображає підвищений ризик того, що країна може незабаром покинути склад єврозони. У разі якщо після нових загальних виборів, намічених на 17 червня, не вдасться створити уряд, вихід Греції з єврозони буде вірогідним. Це в свою чергу призведе до дефолту.
Раніше в Fitch заявили, що результат повторних виборів в Греції матиме стратегічно важливе значення як для самої країни, так і для зони євро в цілому. Згідно з опублікованим 3 травня ц.р. звітом Fitch, в разі виходу Греції з валютної зони прогноз щодо рейтингів інших назв країн буде змінений на "негативний", що означає можливість зміни рейтингу у бік зниження в короткостроковій перспективі.
Вихід Греції із зони євро порушить фундаментальний принцип блоку про сталість членства. Таким чином, масштаб наслідків порушення єдності зони євро буде залежати від здатності європейських законодавців вчасно зупинити ланцюгову реакцію посилення кризи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас