Єгипет може зберегти дефіцит бюджету в наступному фінроці на рівні поточного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет може зберегти дефіцит бюджету в наступному фінроці на рівні поточного

Казна та Політика
148
Дефіцит державного бюджету Єгипту в наступному фінансовому році, який починається 1 липня 2012 року, досягне 140-147 млрд єгипетських фунтів (23-24 млрд доларів), заявив в понеділок помічник голови Центрального банку Єгипту Нідаль Касем.
Згідно з доповіддю Мінфіну країни, представленою в кінці березня, дефіцит державного бюджету Єгипту в цьому фінансовому році, що завершується 30 червня, досягне 150 млрд фунтів (близько 25 млрд доларів). Таким чином, Єгипет може зберегти дефіцит бюджету в наступному році на рівні поточного року.
Виступаючи в комітеті з економіки та фінансів Консультативної ради (верхній палаті парламенту), він вказав на необхідність значного поліпшення обстановки в сфері безпеки в країні, яка безпосередньо впливає на збільшення припливу іноземних інвестицій, і відновлення туристичного сектора. "Ці два джерела валютних надходжень є для Єгипту необхідними складовими покриття бюджетного дефіциту", - роз'яснив помічник голови єгипетського ЦБ. Касем повідомив, що частина дефіциту буде відшкодована за рахунок придбання Центральним банком державних облігацій і векселів.
Представник ЦБ пояснив, що різке скорочення валютних запасів Єгипту - з 36 млрд доларів на початку 2011 року до 15 млрд в травні 2012-го - пов'язане головним чином з відтоком іноземного капіталу після революції навесні минулого року, який склав 12 млрд доларів, і з покриттям державних дотацій на паливо, що перевищили 4 млрд доларів.
За словами помічника голови ЦБ, зовнішній борг країни в даний час досяг 33 млрд доларів, з них 3 млрд - заборгованість за короткостроковими кредитами і 16 млрд - борг міжнародному фінансовому інституту "Паризький клуб". Зовнішній борг Єгипту, додав Касем, на даний момент становить 12% ВВП країни.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас