Банк: Кожен уболівальник витратить до 800 євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк: Кожен уболівальник витратить до 800 євро

181
Польські підприємці можуть розраховувати на більш високі доходи від проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу, ніж їхні українські колеги.
Зокрема, завдяки більшій кількості вболівальників, які відвідають польські міста-організатори турніру.
Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, за даними дослідження одного з найбільших банків у Центральній та Східній Європи Erste Group, кожен з уболівальників під час 3-4 днів свого перебування в країнах-організаторах чемпіонату може витратити до 800 євро.
Аналітики банку прогнозують, що в Україну і Польщу можуть приїхати, щонайменше, 0,5 млн уболівальників, які залишать в країнах по 400 млн євро, зауваживши, що в польські міста можуть приїхати і до 0,7 млн осіб.
"Ефект від туризму, швидше за все, буде короткостроковим, і допоможе покрити додаткові витрати (зокрема, з безпеки). Що стосується більш довгострокових ефектів, то вони ще більш сумнівні", - написали експерти, оцінюючи економічну вигоду від проведення Євро-2012.
Експерти зазначили, що Польщу в минулому році відвідало 13,1 млн туристів, у порівнянні з 12,4 млн в 2010 р., назвавши складним розраховувати в майбутньому на значне зростання, завдяки футбольному чемпіонату.
Автори дослідження назвали головною перешкодою для приїзду більшої кількості вболівальників в Україну дороге житло, зауваживши, що негативно на імідж країни також впливає найгірша інфраструктура і справа екс-глави уряду Юлії Тимошенко.
Водночас експерти назвали позитивним фактором для обох країн-організаторів турніру розвиток інфраструктури, на що вони витратили більшість із близько 30 мільярдів євро інвестицій в рамках підготовки до Євро-2012.
Вони відзначили, що краща інфраструктура може сприяти зростанню іноземних інвестицій, а у випадку України частина з них була просто необхідна через те, що частина інфраструктури не оновлювалася з часу розпаду СРСР.
Як повідомляв УНІАН, польська влада чекає приїзду на Євро-2012 від 0,7 до 1 млн вболівальників, які, за різними даними, можуть залишити в країні від менше 200 до 650 млн євро.
Віце-прем'єр-міністр Борис Колесников чекає приїзду на Євро-2012 в Україну до 1,2 млн туристів, експерти - до 500 тис.
32 матчу Євро-2012 будуть проходити в чотирьох польських і чотирьох українських містах з 8 червня по 1 липня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас