Нафта дорожчає в очікуванні статданих зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає в очікуванні статданих зі США

Енергетика
369
Світові ціни на нафту підвищуються у вівторок на очікуваннях сильних статданих в США, які можуть зміцнити оптимізм щодо перспектив найбільшої світової економіки та її попиту на сировину, свідчать дані торгів.
Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:21 мск підвищилася на 0,36 долара, або на 0,4%, - до 91,22 долара за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,01 долара, або на 0,01%, - до 107,11 долара за барель.
У вівторок аналітична компанія Conference Board опублікує дані щодо індексу довіри споживачів до економіки США за травень. Згідно з прогнозами експертів, показник у звітному місяці підвищився до 69,5 пункту з 69,2 пункту місяцем раніше.
"Ми бачимо невеликі паростки оптимізму в США, - сказав агентству Bloomberg гендиректор Barratts Bulletin Джонатан Барратт. - При цьому в Європі поки що не все гладко".
Оптимізм інвесторів стримують статдані з Японії, яка є третім за обсягом у світі споживачем нафти після США і Китаю. Зокрема, у вівторок стало відомо, що рівень безробіття в країні в квітні виріс до 4,6% з 4,5% в березні. Аналітики прогнозували збереження показника на березневому рівні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас