Прем'єр Іспанії: банківський сектор країни не потребує допомоги ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Іспанії: банківський сектор країни не потребує допомоги ЄС

225
Банківському сектору Іспанії немає необхідності звертатися за допомогою до Євросоюзу, заявив прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой.
"Немає ніякої необхідності для звернення до фінансових фондів і установ Євросоюзу за допомогою для порятунку банківського сектора Іспанії", - заявив Рахой на прес-конференції в понеділок після засідання Національного виконавчого комітету правлячої Народної партії.
На думку глави уряду, єдине, про що треба просити Євросоюз, - це про якнайшвидше вирішення проблеми стійкості зовнішнього боргу.
"Ми звернулися до Євросоюзу з проханням про якнайшвидше вирішення питання стійкості зовнішньої заборгованості. Іспанія буде строго слідувати взятим зобов'язанням зі скорочення дефіциту державного бюджету і продовжить у найближчі місяці реалізацію структурних реформ", - сказав Рахой.
Він вважає, що індекс ступеня ризику за борговими зобов'язаннями Іспанії, який в понеділок досяг рекордної позначки - менше 500 пунктів, не пов'язаний з оголошеною фінансовою підтримкою держави банку Bankia SA у розмірі 23 млрд євро.
Разом з тим він визнав, що, якби держава не націоналізував Bankia SA, він виявився б банкрутом.
"Націоналізуючи банк, ми переслідували дві мети. По-перше, гарантувати клієнтам банку їх депозити, по-друге, відновити довіру з боку інвесторів", - сказав Рахой.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас