В Україні знайшли проблеми з електронними платежами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні знайшли проблеми з електронними платежами

Фінтех і Картки
835
У рейтингу країн за рівнем впровадження електронних платежів Україна за останні п'ять років скотилася з 42-го на 60-е місце. Про це пишуть "Економічні вісті".
Україна в цьому рейтингу потрапила в четверту категорію - "потрібні поліпшення" (1-а - "дуже добре", 2-а - "добре", 3-я - "задовільно") і зайняла 60-е місце.
Загальний результат країни дорівнює лише 28,6 бали з 100 можливих.
Як зазначає генеральний директор Visa в Росії, країнах СНД і Південно-Східної Європи Стівен Паркер, за минулі п'ять років Україна показала зовсім незначний прогрес у впровадженні СЕП.
Низькі темпи розвитку електронних платіжних систем в Україні, на думку експерта по Україні The Economist Intelligence Unit Тобі Ілза, зумовлені недостатньо розвиненою для цього інфраструктурою і загальною технологічною відсталістю, а також - невисоким рівнем ВВП.
Адже, як показало дослідження, існує тісний зв'язок між рівнем ВВП країни та її позицією в рейтингу, бо саме рівень економічного розвитку, про який свідчить ВВП, і є тією рушійною силою, яка забезпечує і зростання СЕП.
Удосконалюватися Україні радять у таких категоріях, як "інфраструктура" (51-е місце і 31,2 бала проти середнього в 49,5 бала) і "політичний контекст" (53-є місце і 50,0 бала проти середнього результату в 60,9 бала).
"Говорячи про недостатність інфраструктури, ми маємо на увазі в першу чергу невисокі показники рівня використання інтернету, доступ до широкосмугових технологій, кількість в країні банкоматів, терміналів і т.д. Серед позитивних результатів у цій категорії можна виділити високий рівень використання мобільних технологій. Це важливий компонент розвитку СЕП", - коментує Тобі Ілз.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас