Офіційно: Україна витратила на Євро-2012 в 7 разів менше грошей, ніж Польща — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офіційно: Україна витратила на Євро-2012 в 7 разів менше грошей, ніж Польща

Казна та Політика
3403
Підготовка до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року обійшлася Україні в 5 млрд доларів, тоді як Польщі - 34 млрд. Про це віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесников розповів в інтерв'ю виданню "Коммерсант-Украина".
"Операційні витрати України на проведення Євро склали 55 млн доларів. Ці гроші витрачені разово і не будуть повернуті. Вони пішли на мовну підготовку персоналу, рекламну, інформаційну підтримку турніру. Загальна ж вартість підготовки до чемпіонату склала 5 млрд доларів. Ці кошти переважно були спрямовані на будівництво аеропортів, доріг, підготовку транспортної інфраструктури. А Польща витратила на підготовку до чемпіонату 34 млрд доларів", - сказав Колесников.
Віце-прем'єр підкреслив, що Україна може повернути вкладені кошти. "Я вважаю, на туризмі Україна заробить в рази більше. Вважаю, мінімальна виручка складе 1,3-1,5 млрд доларів. Нам би дуже хотілося, щоб український бізнес почав працювати на повну потужність. У містах, які приймають чемпіонат, у нас багато ресторанів, кафе, готелів дуже високого рівня. І ви не забувайте, що в цілому чемпіонат - це дуже хороший промоушен для нашої країни. Що ж стосується інвестицій в аеропорти, то їх будували не тільки до Євро. Вони розраховані на 30-40 років, а експлуатація злітно-посадкових смуг - на 75 років. Це довгострокові вкладення", - зазначив він.
За словами Колесникова, експерти прогнозують, що за час проведення Євро-2012 Україну відвідають від 800 тис. до 1,2 млн туристів.
Нагадаємо, що згідно з Державною цільовою програмою підготовки до Євро-2012, загальні витрати повинні скласти 105,4 млрд грн, з них кошти держбюджету - 50,9 млрд грн, кошти місцевих бюджетів 3,8 млрд грн, "інші джерела" - 50,7 млрд грн.
Раніше українські чиновники називали найрізноманітніші цифри витрат держбюджету на Євро-2012, озвучена сума доходила до 80 млрд грн.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас