Експерт: Інвестиції у видобуток українського газу потрібно збільшити в 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Інвестиції у видобуток українського газу потрібно збільшити в 10 разів

Енергетика
398
Представники іноземних компаній - Shell, ExxonMobil, Eni і Chevron позитивно оцінили співпрацю українського уряду і компаній, що працюють в галузі видобутку природного газу, що проходить в рамках ініціативи Український політичний діалог: "Природний газ і енергетичне майбутнє України". Про це УНН повідомили в прес-службі Міненерговугілля.
Як зазначив керівник Представництва Shell Ukraine Exploration & Production Грехем Джон Тайлі, він погоджується з висновками дослідження компанії IHS CERA про можливість подвоєння або навіть потроєння обсягів видобутку природного газу в Україні в найближчі 10 років. При цьому він зазначив, що таке збільшення видобутку передбачає значне збільшення інвестицій у галузь.
"Інвестиції в галузь повинні бути збільшені в 10 або більше разів. При цьому регуляторне середовище повинно стати більш ефективним і дієвим", - зазначив представник компанії Shell Ukraine Exploration & Production.
За словами Грехема Джона Тайлі, його компанія зараз активно працює з українською Державною компанією "Укргазвидобування" над угодою про розробку родовищ в Харківській області.
"Ми з нетерпінням очікуємо буріння перших свердловин та співпраці з "Укргазвидобування". Цей процес буде ефективним, якщо ми разом будемо ставити цілі та працювати над залученням інвестицій", - зазначив представник Shell Ukraine Exploration & Production.
У свою чергу радник з питань регулювання діяльності компанії ExxonMobil на газовому ринку Аксель Шеуер зазначив, що його компанія підтримує IHS CERA в налагодженні діалогу між українським урядом і представниками галузі.
"Це чудова платформа для обміну думками між усіма учасниками. Звіт компанії CERA - містить багато рекомендацій, спрямованих на подальше поліпшення інвестиційного клімату в Україні. І ми, як інвестори, звичайно ж зацікавлені в тому, щоб наші широкі довгострокові інвестиції отримали підтримку", - зазначив Аксель Шеуер.
Свою підтримку ініціативі Український політичний діалог: "Природний газ і енергетичне майбутнє України" висловили також директор з розвідки та запасів Eni Ukraine LLC Джанні Еркі і менеджер з виробництва і транспортування компанії Chevron Патрік Таргет. Останній зазначив, що його компанія з нетерпінням чекає можливості попрацювати в Україні.
"Ми вдячні компанії IHS CERA за проведену роботу, за процес діалогу з урядом і я вважаю, що ми будемо дуже раді рухатися далі цим шляхом", - зазначив Патрік Таргет.
Згідно з висновками Спеціального дослідження "Природний газ і енергетичне майбутнє України", наявний геологічний потенціал України дозволяє добувати більш значні обсяги природного газу, ніж зараз, а в результаті введення відповідних заходів Україна зможе повністю забезпечити себе власним газом. Експерти IHS CERA представили модель видобутку газу в Україні до 2035 р. за сценарієм, в якому сучасні технології застосовуються поступово, але всебічно. Згідно з висновками експертів, у разі забезпечення достатніх інвестицій у видобуток газу, до 2035 року Україна зможе видобувати 60-70 і більше млрд кубометрів на рік.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас