Найбагатший регіон Іспанії попросив допомоги в уряду країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатший регіон Іспанії попросив допомоги в уряду країни

Казна та Політика
899
Каталонія, надзвичайно багатий іспанський автономний регіон, потребує фінансової допомоги центрального уряду, оскільки вичерпав можливості рефінансування боргу цього року, заявив президент Каталонії Артур Мас.
"Нам не важливо, як вони зроблять це, але нам потрібно здійснити платежі в кінці місяця. Ви не зможете відновити економіку, якщо не можете платити за рахунками", - сказав Мас репортерам.
Борговий тягар 17 іспанських регіонів і зростаюче число "поганих" кредитів в банках країни привертають основну увагу, так як інвестори бояться, що ці фактори погіршать фінансовий стан країни настільки, що Іспанії доведеться звернутися за міжнародною допомогою.
Каталонія, що представляє п'яту частину іспанської економіки, має більш ніж на 13 мільярдів євро боргів, які потрібно рефінансувати в цьому році.
Загалом борг усіх регіонів Іспанії, який потрібно рефінансувати в цьому році, досягає 36 мільярдів євро.
Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що іспанська влада не має наміру вдаватися до фінансової допомоги Євросоюзу для виходу з економічної кризи та стабілізації банківського сектора.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас