Інвестменеджери JP Morgan вкладали кошти у проблемні компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестменеджери JP Morgan вкладали кошти у проблемні компанії

316
Частина лондонського підрозділу JPMorgan Chase, через який найбільший банк США зазнав масштабних торгових збитків у квітні, займалася інвестиціями в компанії, які відчувають серйозні фінансові труднощі, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела
Зокрема, інвестменеджери кредитної організації вклали кошти в LightSquared Inc. - інтернет-провайдера, який раніше в травні ініціював процедуру банкрутства.
Дії цих співробітників банку, які входять в групу Special Investments Group, не пов'язані з тим масштабним збитком, який у результаті отримав лондонський підрозділ в результаті невдалих операцій з хеджування ризиків, зазначає видання.
Проте керівництво банківського гіганта вирішило ще раз переглянути, наскільки настільки ризикові інвестиції, якими займаються в Special Investments Group, необхідні банку.
Це питання розглядає новий голова центрального інвестиційного підрозділу (CIO) JP Morgan, що займається інвестуванням надлишкової ліквідності банку, - Метт Зеймс. Він був призначений на цю посаду після оголошення про торговельні збитки лондонського підрозділу. Він також повинен ухвалити рішення, чи буде Special Investments Group входити в CIO.
Керівництво JPMorgan Chase оголосило про збиток за інвестиційним портфелем, який використовується для хеджування ризиків, на початку травня. Спочатку озвучувалася цифра 2 млрд доларів, проте експерти говорять, що він міг вирости до 7 млрд доларів, тому що частина позицій все ще відкрита.
Через ці збитки американському банківському гігантові довелося призупинити зворотний викуп акцій на 15 млрд доларів.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас