Арбузов розповів, що в НБУ є план на випадок кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов розповів, що в НБУ є план на випадок кризи

Валюта
2409
Національний банк України розробив план дій на випадок негативного розвитку ситуації на фінансовому ринку. Про це повідомив голова НБУ Сергій Арбузов.
"У нас є план. Якщо ситуація буде якось не так розгортатися, ми будемо його дотримуватися", - сказав він.
Голова Нацбанку не пояснив, про які саме кроки може йти мова, але зазначив, що центральний банк має в своєму розпорядженні інструменти впливу на ринкову ситуацію, які можуть захистити від негативного впливу курс і зберегти валютні резерви.
"Ринок живий, він рухається. Ми не бачимо нічого сьогодні для того, щоб втручатися в цей процес. Якщо буде потрібно, ми зможемо відрегулювати, щоб ці речі, які трапляються час від часу, не вплинули на обсяг резервів і на ситуацію з курсом", - підкреслив Арбузов.
Як повідомлялося, на поточному тижні зросла курсова рухливість гривні, що змусило Нацбанк вийти на міжбанківський валютний ринок з продажем валюти.
"Маємо сьогодні коливання курсу на міжбанківському ринку. Фактор грає - ситуація в Греції", - пояснив голова НБУ.
"Не завжди все залежить від Нацбанку в тому, як котирується гривня до долара. Є вплив світових ринків", - додав Арбузов.
При цьому він підкреслив, що проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в Україні розширить приплив валюти в країну, що позитивно вплине на платіжний баланс.
За матеріалами:
ua-banker
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас