Японська поп-група допоможе владі з продажем облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська поп-група допоможе владі з продажем облігацій

Казна та Політика
152
Учасниці популярної японської групи AKB48 та інші місцеві знаменитості допоможуть владі країни наростити продажі облігацій, випущених Японією для фінансування робіт з відновлення економіки після цунамі і землетрусу, що трапилися в березні 2011 року. Про це, як написала The Japan Daily Press, міністерство фінансів Японії попередньо оголосило у вівторок, 22 травня. У західній пресі повідомлення про це з'явилися 25 травня.
Очікується, що в деталях про нову рекламну кампанію японський Мінфін розповість 29 травня, пояснює The Japan Times. Поки відомо, що перший рекламний ролик за участю відомого сумоїста-монгола Хакухо представлять публіці в червні, а рекламні відео з AKB48 і капітаном національної жіночої збірної з футболу Хомаре Сава вийдуть пізніше (терміни поки не повідомляються).
Група AKB48 широко відома в Японії та інших країнах Азії. Учасниці групи (всього їх 92) неодноразово знімалися в рекламі різних товарів, у тому числі нижньої білизни, кави і цукерок. У квітні реклама цукерок Puccho, в якій взяла участь AKB48, викликала обурення японців.
Програма з продажу приватним інвесторам облігацій для допомоги японській економіці стартувала майже відразу ж після катастрофи і спочатку папери уряду користувалися великою популярністю. До вересня минулого року продажі облігацій перевищили 745 мільярдів ієн (близько 9 мільярдів доларів).
Однак згодом популярність бондів стала падати, і з минулого вересня до березня 2012 року їх продажі склали приблизно 385 мільярдів ієн (близько 4,8 мільярда доларів). При цьому, за розрахунками влади Японії, всього таких облігацій має бути реалізовано на 1,5 трильйона ієн.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас