Греція шукає нові джерела доходу, побоюючись можливості дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція шукає нові джерела доходу, побоюючись можливості дефолту

Казна та Політика
600
Греція шукає способи екстреного фінансування бюджету до кінця липня поточного року, щоб не допустити дефолту за внутрішніми зобов'язаннями за відсутності зовнішніх вливань, повідомляє в п'ятницю інтернет-сайт грецької ділової газети Нафтемпорікі.
Греція скорочує витрати в обмін на багатомільярдні кредити ЄС і МВФ, проте майбутнє програми опинилося під питанням через політичну нестабільність. Близько 70% виборців на парламентських виборах 6 травня проголосували за партії, що виступають проти кредитної угоди, при цьому жодній партії не вдалося сформувати уряд. Греція повинна отримати черговий транш від ЄС і МВФ в липні, але кредитори пригрозили, що відмова від виконання Грецією своїх зобов'язань спричинить припинення фінансування.
Повторні вибори призначені на 17 червня. Греція повинна отримати черговий транш від ЄС і МВФ в липні, але кредитори пригрозили, що відмова від виконання Грецією своїх зобов'язань спричинить припинення фінансування. Кредитори вже урізали на 1 мільярд євро транш, отриманий Грецією 11 травня, який склав в результаті 4,2 мільярда євро.
За даними видання, міністерство фінансів розглядає два основні сценарії отримання додаткових доходів. У першому випадку держава може позичити для виплати пенсій і зарплат 2-3 мільярди євро з грецького фонду фінансової стабільності, який повинен отримати до 50 мільярдів євро від ЄС і МВФ на рекапіталізацію місцевих банків.
Другий сценарій передбачає випуск короткострокових боргових зобов'язань до отримання наступного траншу від міжнародних кредиторів.
На даний момент у грецької держави є кошти для виплат за своїми зобов'язаннями до кінця червня, в той час як доходи від збору податків різко впали на тлі політичної нестабільності, підсумовує "Нафтемпорікі".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас