Колобов: Рішення щодо боргу перед ВТБ знайдено, угода поки не підписана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колобов: Рішення щодо боргу перед ВТБ знайдено, угода поки не підписана

Казна та Політика
1173
Вирішення питання розрахунків з російською групою ВТБ знайдено, в той же час відповідна угода поки не підписана, повідомив міністр фінансів України Юрій Колобов.
"Ми в процесі переговорів. Переговори конструктивні. У нас рішення знайдено, тому все буде добре. Я звик коментувати те, що вже підписано і лежить на папері. Поки ще нічого не підписано - коментувати не можу... Ми обмінялися листами, у нас рішення знайдено. Воно буде оприлюднено найближчим часом", - сказав він журналістам під час міжнародної конференції Асоціацій платників податків світу в Києві в п'ятницю.
Раніше повідомлялося, що Україна планує частково рефінансувати борг перед ВТБ на $2 млрд, термін погашення якого наступає в червні цього року, шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики на $1 млрд.
Російський ВТБ в червні 2010 року надав Україні шестимісячний бридж-кредит (перед розміщенням суверенних євробондів і отриманням першого траншу кредиту МВФ) на $2 млрд під 6,7% річних. Пізніше ВТБ переуступив права за кредитом України VTB Capital plc, яка також входить до групи ВТБ. Піврічний кредит тричі продовжувався в цілому ще на 1,5 роки, хоча в листопаді 2011 року прем'єр-міністр України повідомив про досягнення домовленості щодо його переоформлення в довгостроковий кредит.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас