Де українці будуть відпочивати цього літа? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де українці будуть відпочивати цього літа?

5145
Євро-2012 може "привезти" в Україну близько 1 мільйона іноземних туристів, а до кінця року нам їх обіцяють аж 2 мільйони. У свою чергу, близько 45% українців планують провести літній відпочинок за кордоном.
При цьому, вподобання українців у виборі країн дещо змінилися. Так, за словами голови Державного агентства з туризму та курортів Олени Шаповалової, минулого року за даними Державної прикордонної служби, найчастіше відвідували Туреччину, Росію, Єгипет, Польщу, Румунію, Об'єднані Арабські Емірати, Грецію, Німеччину, Ізраїль, Чехію. Зараз же, за статистикою запитів в бізнес-довідці 123, перші позиції займають Ізраїль, Італія та Іспанія.
Закордон
У туристичному операторі "Артекс" кореспонденту Finance.ua повідомили, що традиційно "морські країни" - це Туреччина, Італія, Греція, Хорватія, Іспанія. Також цього року з'явився новий напрямок - Португалія, і багато запитів на поїздки до Великобританії, що, можливо, пов'язано з проведенням Літніх Олімпійських ігор 2012 в Лондоні з 27 липня по 12 серпня. Уже традиційно популярними є поїздки на озера в Швейцарії і Австрії, а також Франція, зокрема Ніцца і Прованс.
Що стосується способу дістатися в ту чи іншу країну, то, звичайно, на першому місці стоять авіаперевезення. Це швидше, адже нікому не хочеться витрачати більше часу в дорозі, ніж на самому відпочинку. Наприклад, в Болгарію, яка традиційно влітку затребувана, летять літаком, тому що проводити 30 годин в дорозі дуже незручно.
Ще один спосіб подорожувати, зокрема, по Європі - автобусні екскурсії. При цьому, до Європи з України потрібно добиратися поїздом або літаком, і вже там приєднатися до групи для подорожі на автобусі. Такий вид відпочинку підходить людям, які хочуть подивитися максимально багато за кожен вкладений в поїздку долар.
"Вибір величезний і все залежить від того, хто що любить. Це раніше у нас при "совку" було: Крим, Сочі, і, можливо, Болгарія, якщо дуже пощастить. А зараз ми Болгарію навіть особливо не розглядаємо, хоча теж є цікаві пропозиції. Але вже якось приїлася", - відзначають в туроператорі "Артекс".
Відпочинок в Україні
Що стосується відпочинку в Україні, то згідно зі статистикою запитів в бізнес-довідці 123, це Крим (30%), Одеса (30%) і Карпати (13%), і близько 17% планують відпочити в санаторіях. У ТОП-і Трускавець і Моршин. Finance.ua вирішили дізнатися ціни "від і до" в інтернеті на період з 4 по 11 червня.
Виявилося, що рівень цін на відпочинок біля моря коливається від 60 гривень за стандартний номер (душ, умивальник, туалет, супутникове ТБ, холодильник), на добу з людини в Миколаївській області. За триразове харчування доведеться заплатити окремо 100 грн. "Стелю" цін, звичайно, виміряти важко, але одні з найдорожчих номерів на сьогодні - 7000 гривень на добу за двокімнатний номер з терасою площею 150 м ² в Ялті. Серед зручностей: душ, джакузі, телевізор, кондиціонер, холодильник, телефон, фен, сейф, міні-бар, ліжко (двоспальне), балкон (лоджія), біде, санвузол (2 шт.), електроплита. З харчування - тільки сніданок.
У Карпатах ціни теж можуть різнитися, залежно від "престижності" і "класовості". Так, доба в котеджі в Ворохті зі спільною кухнею (стіл, холодильник, мікрохвильова піч, газова плита, електрочайник, чайний та столовий сервіз, посуд), спільним санвузлом на 3 номери (душ, унітаз, умивальник, фен) і спільною кімнатою відпочинку (диван, телевізор) обійдеться в 100 гривень. При цьому дуже дорого коштуватимуть 3-місні апартаменти в VIP-резиденції в Буковелі - близько 14 тисяч гривень за одну людину за номер. Площа такого номера - 86 м ², спільний с/в з ванною (гостьовий і в спальні), фен, банні халати, спальня з двоспальним ліжком і вітальня з диваном, телевізори, DVD, кондиціонер, телефон, доступ в Інтернет, сейф, сигналізація, облаштована кухня (електроплита, мікрохвильова піч, холодильник, електричний чайник, балкон (лоджія).
Що стосується санаторного відпочинку, то ціни в Трускавці коливаються від 90 гривень на добу за економ без харчування і до 2500 гривень за 2-х кімнатний "Люкс" з харчуванням. У Моршині ціни стартують теж від 90 гривень за одномісний номер і закінчуються 2 тисячами гривень за двомісні апартаменти.
Думки читачів finance.ua
Тема літнього відпочинку - безумовний лідер в обговоренні серед читачів finance.ua. Представляємо вашій увазі деякі, найбільш цікаві коментарі.
ZlodeY - В Італії можна відпочити тиждень за 1000 ЄВРО на двох. З дружиною в минулому році літали в Італію на 7 днів. Переліт 900 грн. в обидва боки на людину. Проживання в більш-менш пристойних "нічліжках" (на одному місці не засиджувалися і колесили по Італії на "громадському транспорті") коштує близько 30 євро за ніч з особи. іноді можна домовитись за 45-50 ЄВРО за двох. Разом нам вся поїздка + сувеніри + винце (3-5 ЄВРО, а мартіні 1 літр 6,5 ЄВРО) обійшлася в 970 ЄВРО. ПіСі: дітям у такій поїздці буде трохи напряжно, та й дорослим теж. Хоча... всі різні.
nazaralli - Ніхто з моїх знайомих в цьому році не планує їхати на відпочинок до Криму. Туреччина/Єгипет, або Європа. В крайньому разі Болгарія.
galcd - Хорватія. Переліт Київ-Дубровнік-Київ 360 дол. на одного через Відень Австрійськими авіалініями. Готелі бронювали в Макарской і Дубровніку через Букінг. В Макарской трикімнатний номер з двома спальнями та санвузлами 60 євро на добу. Плюс величезна тераса з видом на море. Рахуємо дні. Спеціально підбирали дати, щоб потрапити на Євро. Буду дивитися по телевізору звідти.
victor1979v - Більше наших стало їздити в Європу. Звідси два висновки 1 - значить, повинні швидше скасовувати візи, хоча б з деякими країнами ЄС 2 - кримські тур.компанії почнуть боротися за клієнта, повинен покращитися сервіс
virusvkr - Всім на зло буду на роботі сидіти а не по морям шастати
Evgenii - не знаю як і де, але я впевнений, що наші співгромадяни зможуть дозволити собі відпочивати раз на один-два роки... столиця... йду по місту, сам в шоці, кількість автомобілів просто вбиває, рідко побачиш автомобіль вітчизняного виробництва, вже навіть рідко Ланоси, Сенси, Авео... заходжу в метро, а там один з телефоном 1-5к, другий з плеєром і навушниками за 1-3к, третій з електронною книжкою за 0.5-2к, четвертий з планшетом за 1.5-5к, п'ятий з лептомом і т.д... і молодь, і дорослі...
і невже 2.5-4к вже так складно відкласти за рік..? та й по темі АР Крим або Єгипет, Туреччина, Болгарія тут, думаю, що без різниці, якщо їхати в готель, готель, то думаю за кордоном і дешевше може бути, а якщо "дикунами", то за 400-600$ можна буде на 2 тижні зняти квартиру для сім'ї, а на решту грошиків ні в чому собі не відмовляти...
Олексевич Марія
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас