Перший літак на сонячних батареях вилетів у міжконтинентальний рейс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший літак на сонячних батареях вилетів у міжконтинентальний рейс

Енергетика
950
Літак "Сонячний імпульс", що працює на сонячних батареях, сьогодні, 24 травня, вирушив зі Швейцарії в свій найдовший переліт, під час якого він подолає відстань 2,5 тис. кілометрів.
"Маршрут пролягатиме над Францією, Піренеями, Іспанією. Щоб уникнути турбулентності, над горами машина буде летіти на великій висоті, близько 8,5 тис метрів, а рішення про місце перетину гірської системи - чи буде це з боку Біарріца у Франції чи Барселони в Іспанії - буде прийнято, виходячи з погодних умов", - повідомили в прес-службі проекту. За штурвалом літака, що представляє собою фактично одне величезне крило, вкрите 12 тис. сонячних елементів, знаходиться один зі співзасновників проекту, інженер і льотчик Андре Боршберг. Планується, що "Сонячний імпульс" приземлиться в столиці Марокко, пише ИТАР-ТАСС.
Очікується, що в Мадриді, де запланована технічна зупинка, машина потужністю близько 40 кінських сил, вагою 1,6 тонни і розмахом крил 63,4 м, приземлиться о 2:00 за місцевим часом, в п'ятницю. 28 травня літак вартістю 80 млн. євро, продовжить політ до Рабату, а Боршберга за штурвалом змінить інший співзасновник і натхненник проекту, психіатр і аеронавт Бертран Піккар.
У 2014 році учасники проекту "Сонячний імпульс" сподіваються облетіти Землю без краплі палива за декілька етапів і довести, що альтернатива невідновлювальним джерелам енергії існує. Для цього готується новий літак, який прийде на зміну нинішньому "сонцельоту". Будуть покращені технічні характеристики машини.
"Нинішній літак ми почали будувати в 2007 році, і за минулі 5 років технології зробили крок вперед", - відзначили в прес-службі. Точні характеристики нового "Сонячного імпульсу" повинні стати відомі вже в наступному році, коли він, як очікується, буде готовий.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас