Україна буде накопичувати газ в сховищах лише для своїх потреб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна буде накопичувати газ в сховищах лише для своїх потреб

Енергетика
790
"Нафтогаз України" повідомив російський "Газпром" про те, що в 2012 році накопичення газу в українських підземних газових сховищах відбуватиметься виключно в обсягах, необхідних для забезпечення власних потреб України.
"Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" запропонувала ВАТ "Газпром" у разі необхідності скористатися послугами українських газосховищ для виконання зовнішньоекономічних контрактів "Газпрому" і оформити відповідну додаткову угоду", - йдеться в повідомленні компанії, передає РИА Новости.
Нагадаємо, в квітні в "Нафтогазі" заявляли, що в сховища в поточному році будуть закачані 17-18 млрд. кубів газу замість звичайних 22-25 млрд. кубів.
Україна, яка залежить від поставок російського природного газу і втрачає транзитні обсяги через переорієнтування "Газпромом" маршрутів поставок газу в Європу на Білорусію, а також запуск "Північного потоку", намагається добитися перегляду вартості російського блакитного палива. Київ вважає ціну на російський газ завищеною.
Серед альтернатив російському паливу Київ розглядає розробки сланцевих родовищ. У цьому зв'язку 10 травня Україна вибрала іноземних партнерів для розвідки двох великих родовищ сланцевого газу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас