Україна увійшла до трійки найбільш корумпованих країн в очах топ-менеджерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна увійшла до трійки найбільш корумпованих країн в очах топ-менеджерів

1070
Серед трьох країн, які сприймаються як найбільш корумповані, виявилися Колумбія, Україна і Бразилія. Про це свідчить дослідження, проведене аудиторською компанією Ernst&Young, дані якого наводить BBC з посиланням на Reuters.
Втім, третина з опитаних в 43 країнах 1700 топ-менеджерів упевнені, що корупція поширена в їхній країні.
За даними дослідження, все більше топ-менеджерів у всьому світі готові давати хабарі, щоб зберегти або розширити свій бізнес. При цьому бажання продемонструвати економічне зростання переважує занепокоєння щодо етики або навіть штрафів.
Аналітики компанії Ernst&Young стверджують, що за даними їх дослідження, кількість топ-менеджерів, які готові давати хабарі, особливо, освоюючи нові ринки, зросла з 9% в минулому році до 15%.
"Зростання і етичне ведення бізнесу в умовах сучасних ринків можуть здатися конкурентами", - сказав Девід Стульб з Ernst&Young.
З опитаних 400 фінансистів про згоду дати хабар, щоб убезпечити бізнес, заявили 15%, ще 4% готові заплатити, щоб приховати фінансові показники. "Ця група керівників є найбільшою в абсолютних показниках, але, якщо врахувати відповідальність, яка на них покладена, вони створюють значні ризики для свого бізнесу і для рад директорів", - цитує агентство Reuters дослідження Ernst&Young.
Більше половини керівників вважають, що радам директорів вистачає детального розуміння того, в чому полягає їхній бізнес, а нездатність застосувати покарання вихолощує установки менеджменту.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас