Онищенко: Дано "зелене світло" поставкам у РФ українського сиру, але "в особливому режимі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Онищенко: Дано "зелене світло" поставкам у РФ українського сиру, але "в особливому режимі"

Аграрний ринок
180
Український сир буде завозитися в Росію невеликими партіями, повідомив "Інтерфаксу" у середу голова Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.
Він підтвердив, що Росспоживнагляд дав дозвіл на ввезення невеликої партії української сирної продукції.
"Там невелика партія. Ми дозволили ввезення 30 партій, три ми забракували. Це близько 39 тонн. Решту ми пропустили, вони завозять", - сказав Онищенко.
За його словами, "наступна партія сиру вже напоготові". "Але поки будемо пропускати в такому особливому режимі", - підкреслив голова Росспоживнагляду.
Минулого тижня російська санітарна служба зняла ембарго на постачання сиру з чотирьох українських підприємств - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод", ПП КФ "Прометей" філії "Менський сир" і "Дубномолоко". Зразки партій сиру з цих заводів пройшли в Росспоживнагляді лабораторний контроль.
Як заявив Онищенко, в українських сирів, незважаючи на всі твердження експертів цієї країни, "кульгає" масложировий баланс". "Він був на нижній планці допуску", - сказав він. За словами Онищенка, "це говорить про те, що, незважаючи на шляхетне обурення українських партнерів, незважаючи на те, що вони надували щоки, розповідали, що вони давно члени СОТ, культури виробництва у них немає".
"Всі ці розмови із серії "дурень думками багатіє". Культури виробництва все-таки у них немає. Вона починається не з переробки, а з сировини, а сировина молочна, мабуть, там погана", - виклав позицію російської сторони Онищенко.
Тому, як заявив голова Росспоживнагляду, "контроль будемо продовжувати".
Він не зміг підтвердити інформацію, що в середу перші партії українського сиру вже перетнули кордон. "Якщо митниця пропустила. Чому б ні. Я з цього приводу не дуже вражений", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас