Німеччина не піде на поступки у питанні про спільні бонди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина не піде на поступки у питанні про спільні бонди

253
Німеччина не піде на поступки з питання про випуск країнами єврозони спільних облігацій, незважаючи на всю наполегливість Франції, оскільки економіка ФРН недостатньо сильна, щоб оплачувати борги інших держав, заявив у середу заступник міністра фінансів країни Томас Штеффен.
"Спільні бонди фактично означають, що ми підпишемося на 100%-ву відповідальність за нові борги в єврозоні. Ми не можемо цього зробити, економічно ми недостатньо сильні. Я просто не уявляю, що наш федеральний уряд пом'якшить позицію з цього питання", - цитує виступ Штеффена агентство Bloomberg.
За словами чиновника, спільні облігації підірвуть бюджетну дисципліну в єврозоні, яка і так залишає бажати кращого.
Голови держав і урядів ЄС у середу проводять неформальну робочу вечерю в Брюсселі в рамках підготовки до наступного саміту лідерів, призначеного на 28-29 червня. Колеги канцлера ФРН Ангели Меркель, як очікується, будуть чинити на неї тиск з метою ухвалення рішення про єдині облігації єврозони.
Штеффен заявив також, що Німеччина прийме будь-які підсумки грецьких перевиборів у парламент 17 червня, і рекомендував фінансовим ринкам зробити те ж саме. В опитуваннях громадської думки зараз лідирує ліворадикальний блок СІРІЗА, лідери якого виступають проти дотримання зобов'язань Греції перед Міжнародним валютним фондом і Євросоюзом за отриманими двома програмами допомоги.
"Вибори - вільне волевиявлення грецького народу, і ринкам слід прийняти це, - сказав заступник міністра. - Проте, оскільки ми збираємося дотримуватися наших зобов'язань перед народом Греції, виконуючи домовленості про надання допомоги до 2014 року, ми також очікуємо, що греки виконають свої зобов'язання щодо консолідації бюджету".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас