Порошенко: Динаміка торгового балансу України за підсумками 4 міс. краща від прогнозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Динаміка торгового балансу України за підсумками 4 міс. краща від прогнозу

Казна та Політика
491
Динаміка торгового балансу України, а також динаміка золотовалютних резервів країни за підсумками чотирьох місяці 2012 року краща від прогнозів, повідомив міністр торгівлі та економічного розвитку Петро Порошенко.
"Я можу сказати про те, що динаміка торговельного балансу поки за підсумками чотирьох місяців тієї статистики, яка є в нашому розпорядженні, краща від прогнозу і динаміка золотовалютних резервів за підсумками чотирьох місяців - також краща від прогнозу", - сказав він журналістам після засідання уряду України в середу.
При цьому Порошенко відзначив, що вказана тенденція "ні в якому разі не повинна самозаспокоювати".
Як заявив Порошенко, Україна і надалі повинна робити рішучі кроки зі стимулювання експорту, поліпшення інвестиційного клімату, а також полегшити доступ до кредитних ресурсів підприємствам-експортерам.
Разом з тим, прогнозуючи стабільність курсу національної валюти, міністр торгівлі та економічного розвитку відзначив, що ситуація на міжбанківському ринку країни не повинна викликати занепокоєння.
"Це нормальна практика, коли відбувається незначне коливання. Вважаю, для української гривні в даному випадку це абсолютно не є винятком і не є приводом для будь-якого занепокоєння", - сказав він.
Як повідомлялося, з ранку середи курс гривні на міжбанку прискорив ослаблення, вийшовши на рівень 8,1100 грн/$1 з 8,0665 грн/$1 за підсумками торгів у вівторок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас