Рада реструктуризує заборгованість перед ПФУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада реструктуризує заборгованість перед ПФУ

Казна та Політика
317
Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні і як закон проект закону № 10028 від 9 лютого 2012 р., ініційований Кабінетом міністрів України, про внесення змін до розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування "(щодо стимулювання сплати поточних платежів за єдиним внеском на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України. "За" відповідний законопроект проголосували 258 народних депутатів з мінімально необхідних 226, пише РБК-Україна. Суми заборгованості по сплаті страхових внесків, які не погашені на дату зазначеного договору, розстрочуються і підлягають сплаті рівними частинами протягом 24 календарних місяців.
Відповідно до закону, платникам, які протягом шести місяців з дня набрання чинності відповідного закону подали заяву до відповідного органу ПФУ, мають право на розстрочення сум заборгованості зі сплати страхових внесків, які не погашені в день укладення договору про розстрочення сум заборгованості по сплату страхових внесків, за період до 31 грудня 2010 р., у разі якщо на день подачі заяви у платника податків немає заборгованості по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
Суми заборгованості по сплаті страхових внесків, які не погашені на дату зазначеного договору, розстрочуються і підлягають сплаті рівними частинами протягом 24 календарних місяців з місяця подання платником податків заяви до відповідного органу Пенсійного фонду України.
Орган ПФУ в десятиденний термін з дня одержання заяви приймає рішення про розстрочення сум заборгованості та укладає з платником податків договір про розстрочення сум заборгованості зі сплати страхових внесків за формою, затвердженою Пенсійним фондом України.
Зазначений договір підлягає достроковому розірванню, якщо платник не сплачує в повному обсязі розстрочені платежі по сплаті страхових внесків та/або поточні платежі за єдиним внеском.
У пояснювальній записці до закону уточнюється, що сума заборгованості станом на 1 листопада 2011 р. становить 1,783 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас