ЗМІ назвали причини падіння акцій Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ назвали причини падіння акцій Facebook

Фондовий ринок
1252
Однією з причин падіння акцій Facebook на 11 відсотків на торгах 21 травня могли стати дії головного організатора IPO (первинного публічного розміщення) соцмережі - банку Morgan Stanley. Про це повідомляє Лента.Ру.
За інформацією джерел агентства, Morgan Stanley вирішив збільшити ціновий діапазон і обсяг IPO незважаючи на те, що інші організатори розміщення радили залишити ці показники на колишньому рівні. За кілька днів до розміщення Facebook збільшив ціновий діапазон на акції з 28-35 до 34-38 доларів. Після цього деякі перші інвестори і засновники соцмережі вирішили продати більше акцій. Причину падіння акцій Facebook називають "жадібність" компанії і роботу біржі Nasdaq, яка не змогла почати торги вчасно через технічні неполадки.
Крім того, аналітик банку Скотт Девітт (Scott Devitt) перед IPO знизив прогноз щодо прибутку Facebook, тоді як організатори розміщення, як правило, намагаються створити найбільш позитивний образ для компанії, чиї акції збираються продавати.
В ході перших торгів акції Facebook опустилися майже до ціни розміщення, а ще через день подешевшали на 11 відсотків до 34 доларів, тоді як ціна розміщення склала 38 доларів.
На премаркеті 22 травня станом на 17:20 по Москві акції соцмережі подешевшали на 4 відсотки до 32,7 долара. В ході IPO соцмережа залучила близько 16 мільярдів доларів, а всю компанію інвестори оцінили в 104 мільярди доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас