Apple і Samsung намагаються вирішити спір мировою угодою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple і Samsung намагаються вирішити спір мировою угодою

392
Керівники двох найбільших виробників смартфонів і планшетів - Apple і Samsung - мають намір досягти мирової угоди щодо патентних суперечок, перш ніж відбудеться основне судове засідання, заплановане на липень.
Генеральний директор Apple Тім Кук і керівник Samsung Чой Джі-Сун сіли за стіл переговорів, повідомляє BFM.ru з посиланням на Financial Times.
Глава мобільного підрозділу Samsung Джи Шин перед тим, як вилетіти до США на переговори, заявив, що Samsung Electronics як і раніше сподівається залагодити патентні розбіжності з американською компанією. Він повідомив, що південнокорейська корпорація розглядає кілька шляхів врегулювання конфлікту, серед яких - і переговори про перехресне ліцензування.
Нагадаємо, взаємні судові розгляди Apple і Samsung щодо патентів почалися в квітні 2011 року, коли американський виробник подав 373-сторінкову скаргу про порушення патентів і товарних знаків.
На даний момент патентні позови між компаніями тривають в десяти країнах, у тому числі у Франції, в Німеччині, Італії, Іспанії, Великобританії, Нідерландах, Австралії та Японії. На думку Apple, її найближчий конкурент копіює елементи дизайну її продукції, користувальницького інтерфейсу, а також оформлення упаковки iPad і iPhone.
Крім того, американська корпорація вважає, що Samsung незаконно скопіював у її продукції спосіб обміну миттєвими повідомленнями та іконки, що зображують телефон, контакти і фотографії, повідомляє BFM.ru.
У той же час Samsung звинувачує Apple в порушенні своїх патентів, які належать до бездротової передачі даних, засобів зменшення енергоспоживання, а також корекції помилок. Компанія нагадує, що першим смартфоном став її продукт, випущений в 1999 році.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що майбутні переговори між керівництвом компаній будуть "напівдобровільними". Рішення про їх проведення компанії прийняли не самостійно, а за пропозицією суддів.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас