Європа пропонує заморозити кіпрські офшори сім'ї Януковича (АУДІО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа пропонує заморозити кіпрські офшори сім'ї Януковича (АУДІО)

10631
Депутати Європарламенту заявляють, що Україною керують олігархи, що, на їхню думку, заважає розвитку країни. Про це вони говорили сьогодні в Страсбурзі, виступаючи під час дебатів "Ситуація в Україні, справа Юлії Тимошенко" в Європарламенті.
Так, депутат Європарламенту Міхаель Галер (група народних партій, Німеччина) нагадав, що президент України Віктор Янукович, його сім'я та його друзі отримують все більше і більше влади.
Він навів приклади призначення наближених до Віктора Януковичу осіб на посади міністра внутрішніх справ, керівників Державної податкової служби та Національного банку України. "Син Януковича, сім'я і друзі єдине, що хочуть, це набивати кишені", - сказав Галер. На його думку, необхідно заморозити активи.
Його колега по групі народних партій, депутат Андрій Ковачев (Болгарія) зазначив, що перешкодою на європейському шляху України є не справа колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, а олігархи. "Олігархи не хочуть реформувати Україну за європейською моделлю, а хочуть зберегти її для свого збагачення", - сказав Ковачев.
У свою чергу, депутат від групи "зелених" Вернер Шульц запропонував усім просто подивитися на те, як в Україні проходили державні закупівлі при підготовці до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.
Разом з тим представник групи об'єднаних лівих Яромир Колічек (Чехія) піддав критиці надання політичного притулку українським політикам країнами - членами Євросоюзу. "Нам не варто надавати притулок шахраям", - сказав він. "Як ці люди стали такими багатими? І ставали практично за одну ніч? І не суть важливо, чи йдеться про сьогоднішній уряд чи про попередній", - сказав депутат.
Як відомо, раніше в Чехії політичний притулок отримали колишній міністр економіки в уряді Тимошенко Богдан Данилишин та чоловік Юлії Тимошенко Олександр.
Своєю думкою щодо цього у ексклюзивному аудіокоментарі FINANCE.UA поділився директор Центра політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас