"Формула-1" залучила 1,6 млрд дол. перед IPO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Формула-1" залучила 1,6 млрд дол. перед IPO

278
Фонд CVC Capital Partners, якому належать права на проведення гонок серії "Формули-1", продав третину своєї частки в Formula One group трьом інвесторам у ході підготовки до IPO, повідомляє Finance Asia.
CVC скоротила частку в F1 з 63,4% до 40% і залучила в результаті угод близько $ 1,6 млрд, що дозволяє оцінити компанію в цілому в $ 7,2 млрд, а з урахуванням боргових зобов'язань - в $ 9,1 млрд. Передбачається, що IPO "Формули-1" принесе до $ 3 млрд.
Акціонерами "Формули-1" стали найбільша компанія світу з управління активами BlackRock Inc., інвестпідрозділ норвезького центрального банку Norges Bank Investment Management і Waddell & Reed. За даними джерел видання, інвестгрупа Waddell & Reed вклала $ 1,1 млрд, Norges Bank Investment Management - $ 300 млн, BlackRock - $ 196 млн.
Раніше повідомлялося, що в понеділок Сінгапурська фондова біржа схвалила плани F1 з проведення первинного розміщення акцій на $ 3 млрд. IPO "Формули-1" може стати найбільшим на сінгапурському майданчику з лютого 2011 р. На біржі Сінгапуру зупинилися зовсім не випадково. Адже інтерес до гонок в Азії набирає обертів. За кількістю трас Азіатський регіон дихає в потилицю родоначальниці гонок - Європі. У цьому сезоні чемпіонати Гран-прі відбулися в Малайзії, Австралії та Шанхаї. Попереду вересневі заїзди в Сінгапурі, жовтневі - в Японії, Південній Кореї та Індії.
Організаторами розміщення призначені Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley і UBS AG, а також DBS Group Holdings Ltd., CIMB Group Holdings Bhd і Banco Santander SA. За планами первинне розміщення дозволить залучити до $ 3 млрд. І якщо це станеться, то це буде найбільший показник в Азії за останні 2 роки. На другому місці з IPO в $ 2 млрд - італійський дім моди Prada. Його вивели на Гонконгську біржу в червні минулого року. На третьому - китайський брокер Haitong Securities, чиє IPO в березні нинішнього року принесло понад $ 1,5 млрд
Фонд CVC і володар комерційних прав серії Берні Екклстоун, якому належить близько 5% компанії, уклали з владою Сінгапуру угоду. Чемпіонат виставляє свої акції саме на цьому фондовому майданчику. За це керівництво країни відмовляється від ідеї урізати витрати на місцевий етап "Формули-1". Тож, якщо "обіцянки" біржовиків співпадуть з реальним інтересом інвесторів, майбутнє IPO можна вважати справою вирішеною.
За минулий рік група заробила $ 1 млрд 800 млн. Це на 12% більше, ніж у 2010 р. Цього року власники "Формули-1" планують дохід у розмірі $ 2 млрд. Прогноз на 2016 р. - понад $ 3 млрд. Без боргів не обійшлося. У травні група "Формула-1" рефінансувала борги на ті ж $ 1 млрд 800 млн. Це досить великі борги, але явно не достатні для того, щоб відлякати потенційних інвесторів.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас