Ірак у квітні збільшив експорт нафти на 8,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак у квітні збільшив експорт нафти на 8,2%

Енергетика
69
Ірак у квітні 2012 року експортував 2,51 млн барелів нафти на добу, що на 8,2% вище рівня березня, повідомляється на сайті іракської державної корпорації по збуту нафти SOMO.
Всього в квітні Ірак експортував 75,3 млн барелів нафти, в тому числі 63,5 млн барелів нафти припадає на родовища, розташовані в районі Басри, 11,8 млн барелів нафти - в районі Киркука.
Надходження коштів від експорту в квітні склали $ 8,79 млрд. Середнє значення ціни на нафту становило $ 116,799/б.
Іракська нафта експортувалася через термінали в Басрі і Хор Аламі в Перській затоці і термінал Джейхан у Туреччині, далі по Середземному морю, а також автомобільним транспортом в Йорданію.
Покупцями іракської нафти виступили: британські BP Oil, Shell, американські Chevron, ConocoPhilips, ExxonMobil, Valero, китайські China Offshore, Sinochem, Unipec, Zhenhua Oil, італійські ERG, Iplom, Saras, корейська GS Caltex, індійські Hindustan, Indian Oil, йорданська Jordan PET.Co, південнокорейська Korea National, SK Energy, грецька Motor Oil Hellas, бразильська Petrobras, іспанська Repsol, азербайджанська ДНКАР, французька Total, японська Toyota, турецька Tupras, швейцарська Vitol.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас