Фюле: Євросоюз ніколи не погрожував бойкотом Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фюле: Євросоюз ніколи не погрожував бойкотом Євро-2012

63
Європейський Союз ніколи не заявляв про бойкот Чемпіонату з футболу Євро-2012, і комісари керуються особистим бажанням при вирішенні, чи відвідувати Україну.
Про це, резюмуючи дебати в Європейському парламенті щодо України і справі Тимошенко, сказав європейський комісар з розширення ЄС і європейської політики сусідства Штефан Фюле, пишуть Українські новини.
"Комісія та Рада (ЄС) ніколи не використовують слово бойкот... Президент (Європейської комісії Жозе Мануель) Баррозу не має наміру відвідувати Україну, щоб побувати на Євро-2012, його думку поділяють колеги. Прийміть до відома, що комісари беруть участь у ньому за особистим, а не професійним бажанням. Це не бойкот. Ми впевнені, що Євро-2012 буде великим успіхом", - сказав він.
Фюле підкреслив, що ця подія має асоціюватися зі спортом, а не з політикою.
Як повідомлялося, раніше низка європейських лідерів, у тому числі представники Європейської комісії на чолі з Баррозу, заявили, що не мають наміру відвідувати ЧЄ-2012 з футболу через незадовільний, на їхню думку, стан демократії в Україні, зокрема ситуації з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.
Євро-2012 пройде з 8 червня по 1 липня в 8 містах України та Польщі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас