Росія продала військових літаків на 20 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія продала військових літаків на 20 мільярдів доларів

872
"Рособоронекспорт" за останні сім років поставив за кордон 290 російських літаків на загальну суму понад 20 мільярдів доларів. Як заявив в інтерв'ю каналу "Росія 24" заступник генерального директора держкомпанії Олександр Міхєєв, більша частина експорту літаків припала на марки "Су" і "МіГ". За словами Міхєєва, авіаційна складова традиційно становить не менше 40 відсотків від загальних поставок "Рособоронекспорту" і продовжує зростати.
Раніше представник держкомпанії розповів, що за період з 2001 по 2011 рік Росія продала за кордон понад 400 військових вертольотів. Міхєєв в ефірі "Росії 24", в свою чергу, пояснив, що тільки в 2011 році "Рособоронекспорт" поставив іноземцям 99 російських вертольотів загальною вартістю понад 2,5 мільярда доларів.
В інтерв'ю телеканалу Олександр Міхєєв також розповів, що в цілому попит на російське озброєння і техніку залишається високим, незважаючи на народні хвилювання в країнах Північної Африки та Близького Сходу. "Але ми знаходимося в умовах жорсткої конкуренції з провідними виробниками військової техніки - як американськими, так і європейськими", - заявив він.
У лютому директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) Михайло Дмитрієв розповів, що за підсумками 2011 року експорт російських озброєнь і військової техніки досяг 13,2 мільярда доларів і істотно перевищив планований обсяг продажів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас