Перша нитка Північного потоку запрацювала на повну потужність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перша нитка Північного потоку запрацювала на повну потужність

Енергетика
627
Перша нитка російсько-німецького газопроводу Північний потік через півроку після початку роботи виведена на повне завантаження з продуктивністю 73 млн кубометрів на добу і 27,5 млрд кубометрів на рік, повідомляють газовики, пише Корреспондент.
Газопровід був запущений в листопаді минулого року і до теперішнього часу використовувався приблизно на третину. Час був потрібен для обкатки та налагодження нового імпортного (американського та італійського) технологічного обладнання на найбільшій в світі компресорній станції Портова - стартовій точці газопроводу на російському березі.
Місяць тому було завершено прокладання другої нитки магістралі. Восени її планується ввести в роботу.
З початку роботи Північного потоку по ньому було прокачано 4,2 млрд кубометрів газу.
Одночасно більш ніж в два рази скоротився транзит газу до Німеччини по газопроводу Ямал-Європа. Втім, як показує досвід попередніх кроків з управління експортними потоками Газпрому, місце в трубі, що звільнилося, скоро може зайняти газ з українського коридору. Уже зараз поточне завантаження ужгородського коридору в півтора-два рази нижче, ніж за ті ж дні минулого року.
Нещодавно повідомлялося, що Nord Stream AG протягом восьми місяців вивчить можливість будівництва додатково однієї або двох гілок газопроводу Північний потік.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас