Депутатів позбавлять безкоштовного відпочинку у санаторіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутатів позбавлять безкоштовного відпочинку у санаторіях

Казна та Політика
764
Депутати Верховної Ради з фракції Партії регіонів Дмитро Шенцев, Андрій Деркач і Василь Горбаль пропонують парламенту позбавити депутатів Ради права на отримання безкоштовних путівок для санаторно-курортного лікування. Це передбачає законопроект № 10481, зареєстрований в Раді 17 травня. Відповідні зміни пропонується внести в статтю 33 закону "Про статус народного депутата України".
У законі пропонується прописати норму, за якою депутати користуються у встановленому порядку медичним обслуговуванням у державних і комунальних закладах охорони здоров'я за місцем проживання.
У пояснювальній записці до законопроекту автори зазначають, що його схвалення сприятиме реалізації прав громадян на рівність.
Нагадаємо, Рада обмежила пільги депутатам парламенту в 2012 році. Зокрема на поточний рік зупинено дію пільг щодо виплати матеріальної допомоги депутатам на оздоровлення, у разі виходу на пенсію, колишнім депутатам - у разі неможливості працевлаштування. Крім цього, призупинено дію норм про обов'язкове державне страхування життя і здоров'я депутатів, забезпечення їх путівками для санаторно-курортного лікування, виплати одноразової грошової компенсації для створення належних житлових умов.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас