Через 10 років Порошенко збирається продавати сланцевий газ в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через 10 років Порошенко збирається продавати сланцевий газ в ЄС

Енергетика
878
Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко в ефірі одного з українських телеканалів висловив сподівання, що через 10 років Україна буде експортувати сланцевий газ в Європейський Союз.
"Що може експортувати? Газ. Сланцевий газ через 10 років в Європейський союз, і я в це вірю", - сказав міністр.
Він також зазначив, що сьогодні товарообіг України з Європою становить 50 мільярдів доларів. Більше, за його словами, експортується продукція машинобудування, аграрного сектору, металургії, а також послуги.
За розрахунками міністерства екології та природних ресурсів за рахунок розробки родовищ сланцевого газу в 2020 році можна буде забезпечити нагальні газові потреби країни.
Нагадаємо, переможцями конкурсу з видобутку сланцевого газу на Олеській і Юзівській площах стали компанії "Шел" і "Шеврон".
Нагадаємо, раніше міністр екології та природних ресурсів України Едуард Ставицький повідомив, що комісія визначила переможців у конкурсі на укладання угоди з розподілу продукції по Олеській газовій площі у Львівській області та Юзівській газовій площі в Донецькій області.
"Комісія не відхилила жодної заявки. Всі заявки були прийняті до розгляду. Більше того, скажу, що комісія завершила роботу щодо конкурсу, і вже визначені переможці", - сказав він.
Як повідомлялося раніше, на розробку Олеського і Юзівського родовищ сланцевого газу було подано п'ять заявок. За розробку Юзівського родовища змагалися компанії Shell, з Exxon Mobil і ТНК-BP, а Олеського - Chevron і Eni.
За оцінками геологів, піковий видобуток на Юзівському родовищі може скласти 10 млрд куб. газу на рік, на Олеському - 2,5-3 млрд куб. газу на рік. Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) оцінює українські запаси сланцевого газу в 1,2 трильйона кубометрів, що ставить Україну на четверте місце в Європі за обсягами резервів цього типу після Польщі, Франції та Норвегії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас