Коморовський вмовив Меркель відокремити політику від Євро-2012 в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коморовський вмовив Меркель відокремити політику від Євро-2012 в Україні

352
Президент Польщі Броніслав Коморовський заявляє про знаходження взаєморозуміння з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в питанні необхідності відділення політики від спорту, зокрема проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента Польщі. Відповідна заява була зроблена після зустрічі Коморовського і Меркель в Чикаго під час відвідин саміту НАТО.
"Ми знайшли спільну точку зору на те, що спортивні заходи мають бути в максимально можливій мірі захищені від різного роду ситуацій, які є суто політичними. Але ми поділяємо заклопотаність з приводу ситуації в Україні. Ця розмова буде продовжуватися, навіть після моєї розмови з президентом (Віктором) Януковичем", - повідомив Коморовський.
За його словами, розмова з Меркель була головним чином спрямована на обговорення ситуації в Україні, у тому числі ситуації навколо чемпіонату Європи з футболу.
Як повідомлялося, раніше низка європейських лідерів, у тому числі представники Європейської комісії, висловилися за бойкот ЧЄ-2012 з футболу через незадовільний, на їхню думку, стан демократії в Україні, зокрема ситуацію з колишнім прем'єр-міністром, лідером партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлією Тимошенко.
ЧЄ-2012 з футболу пройде з 8 червня по 1 липня в 8 містах України та Польщі. Польща виступила проти таких заяв, а Міністерство закордонних справ України назвало подібні заклики деструктивними.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас