Держборг Греції скоротився в І кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держборг Греції скоротився в І кварталі

Казна та Політика
302
Державний борг Греції скоротився в I кварталі 2012 року майже на чверть за рахунок успішної програми реструктуризації.
За даними рахункової палати при міністерстві фінансів Греції, борг склав на кінець березня 280,3 млрд євро, що на 23,8% нижче, ніж наприкінці 2011 року, пишуть РИА Новости.
Греція провела програму "участі приватного сектора" (PSI), в результаті якої було списано приблизно 106 млрд євро боргу. Інвестори погодилися отримати гроші з дисконтом 53,5% від номіналу і з продовженням терміну погашення до 30 років. З урахуванням більш тривалого терміну погашення і зниженого відсотка за новими облігаціями, ефективний обсяг списання склав до 75%.
Нові грецькі облігації, випущені після PSI, торгуються за цінами, які не дозволяють Греції розраховувати в найближчому майбутньому на повернення до міжнародних запозичень.
Завдяки PSI змінилася структура боргу Греції: якщо два роки тому він практично на 100% перебував на руках приватних інвесторів, то зараз близько 75% перебувають на руках країн єврозони і МВФ, які вимагають від Греції проведення реформ в обмін на подальше кредитування. Деякі експерти попереджають, що грецький борг, як і раніше, дуже високий, і потрібна його нова реструктуризація, проте в Євросоюзі та Європейському центробанку відкидають таку можливість.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас