Підприємці пропонують владі прийняти свої умови ведення бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємці пропонують владі прийняти свої умови ведення бізнесу

1013
Підприємці розробили власну модель умов ведення бізнесу, яка забезпечить кардинальну зміну економічної системи і розвиток підприємництва в Україні. Для того, щоб вона була реалізована, малий і середній бізнес готовий тиснути на владу і переконувати політиків в її доцільності.
Зокрема, підприємці пропонують обмежитися 7 податками, серед яких податок з кінцевих продажів, податок на прибуток, єдиний податок, плата за землю і нерухомість, плата за природокористування, податок з доходів фізичних осіб, який сумарно з єдиним соціальним внеском не повинен перевищувати 25% і імпортне мито.
"Повинна бути передбачена нульова ставка єдиного податку для самозайнятих осіб, які просто виживають з доходами менше 150 мінімальних заробітних плат на рік, але не йдуть просити допомоги у держави", - відзначає голова Всеукраїнського об'єднання малого і середнього бізнесу "Фортеця" Оксана Продан.
Крім цього, підприємці вимагають від держави знизити свій вплив на бізнес і звести до нуля випадки втручання в господарську діяльність.
Підприємці також пропонують ухвалити низку змін, що стосуються питань прозорості власності, судочинства, відповідальності чиновників, впливу держави на бізнес тощо. "Держава має регулювати тільки питання безпеки товарів і послуг відповідно до європейських стандартів і регламентів. Повинен бути встановлений відкритий реєстр виняткових вимог всіх державних органів для кожного виду діяльності за КЗЕД", - зазначила Продан.
Крім того, за її словами, потрібно ввести єдиний прозорий документообіг у всіх органах влади та місцевого самоврядування, ввести єдиний відкритий реєстр землі та нерухомості з визначенням власників, створити єдині незмінні умови для всіх органів влади з держзакупівель.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас