За борги споживачів електроенергії можна збудувати декілька нових енергоблоків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За борги споживачів електроенергії можна збудувати декілька нових енергоблоків

Енергетика
386
Найбільшими боржниками за спожиту електроенергію в Україні залишаються підприємства житлово-комунального господарства - 5,728 мільярда гривень, з яких 4,422 мільярда припадає на водоканали, населення - 3,104 мільярда гривень і вугільна промисловість - 2,713 мільярда гривень.
Про це повідомив віце-президент компанії ContourGlobal, експерт з енергоринку Юрій Саква, коментуючи критичну ситуацію з розрахунками за електроенергію в Україні.
За його словами, ці три групи неплатників знаходяться під контролем держави. "І якщо Україна хоче розвивати свою електроенергетичну галузь, то державі необхідно переглянути своє ставлення до проблеми утворення заборгованості за спожиту електроенергію", - вважає Саква.
Він також підкреслив, що тільки за перші чотири місяці 2012 року борги споживачів перед обленерго зросли на 1,448 мільярда гривень і становили 12,803 мільярда гривень.
"Майже 13 мільярдів гривень - неймовірно велика сума заборгованості для електроенергетичної галузі України. Для порівняння, на ці кошти можна було б побудувати кілька нових енергоблоків в країні", - зазначив Саква.
За даними експертів, приблизна вартість одного сучасного енергоблоку ТЕС потужністю 300 мегават може становити 4-4,5 мільярда гривень.
Як повідомлялося, в квітні борги за електроенергію в Україні підвищилися на 168,473 мільйона гривень. З 12 енергопостачальними компаніями споживачі розрахувалися в повному обсязі. Найнижчі розрахунки з держпідприємством "Регіональні електричні мережі", "Київенерго" і "Черкасиобленерго". З 27 регіонів України борги наростили споживачі в 11 областях: Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Львівській, Полтавській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях, Києві та Севастополі.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас