Податкова і Митниця домовились про обмін інформацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова і Митниця домовились про обмін інформацією

589
Державна податкова служба домовилася з Державною митною службою про інформаційне співробітництво.
Відповідну угоду 21 травня підписали голова Податкової Олександр Клименко і голова Митниці Ігор Калетник.
Документ передбачає створення єдиного інформаційного простору, забезпечення обміну інформацією між відомствами в режимі онлайн, наповнення інформаційних ресурсів даними, необхідними для контролю правильності нарахування, повноти і своєчасності сплати податків.
Митниця буде передавати Податковій дані про вантажні митні декларації, інформацію про сумнівних з її точки зору нерезидентів, відомості про скасування або зміну сум податкових зобов'язань, інформацію щодо погашення податкового боргу платниками податків.
Податкова надаватиме Митниці інформацію про платників податку на додану вартість та суб'єктів господарювання, які проводять зовнішньоекономічну діяльність, зокрема дані з податкових вимог щодо погашення податкового боргу, інформацію про середню ціну на товар згідно з даними податкових накладних.
Реалізація угоди про інформаційне співробітництво між Податковою і Митницею, на думку сторін, сприятиме виявленню та розслідуванню злочинів, пов'язаних з відмиванням, легалізацією, розкраданням коштів та іншими фінансовими операціями, виявленню та припиненню контрабанди та інших порушень митних правил.
Як повідомляло агентство, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров виступав за якнайшвидше об'єднання Державних податкової та митної служб.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас