Російсько-британська ТНК-ВР готова брати участь у нових конкурсах на УРП в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російсько-британська ТНК-ВР готова брати участь у нових конкурсах на УРП в Україні

119
Російсько-британський нафтогазовий холдинг ТНК-ВР готовий брати участь у нових конкурсах на укладення угод про розподіл продукції з вуглеводневих родовищ в Україні.
Про це йдеться в заяві компанії.
"Компанія готова розглянути свою участь у нових конкурсах. При цьому ТНК-ВР буде керуватися міркуваннями економічної доцільності, рентабельності кожного конкретного проекту та його відповідності довгостроковій стратегії розвитку компанії", - йдеться в заяві, поширеній за підсумками конкурсу щодо Юзівської нафтогазової площі (Донецька та Харківська області), який ТНК-ВР програла британо-нідерландській Shell.
ТНК-ВР висловлює впевненість, що нові конкурси будуть проводитися за чіткими критеріями відповідно до кращих міжнародних практик.
У своїй заяві компанія вітає зусилля Кабінету Міністрів України щодо організації відкритої і прозорої процедури подання та розгляду заявок претендентів на розробку Юзівського родовища.
Холдинг також підкреслює, що у своїй діяльності незмінно дотримується принципів чесної і відкритої конкуренції та дотримується принципів сумлінності і бізнес-етики.
Компанія впевнена, що подальший розвиток енергетичного сектору української економіки має будуватися на цих принципах.
Як повідомляло агентство, в травні Україна провела два конкурси на укладення угод про розподіл продукції: щодо Юзівської і Олеської вуглеводневих площ, переможцями яких визнані Shell і Chevron (США) відповідно.
Щодо Юзівської площі в конкурсі також брала участь компанія Exxon Mobil (США), щодо Олеської - Eni SpA (Італія).
До 2013 року Державна служба геології та надр планує підготувати і провести конкурси на УРП щодо Слобожанського (Харківська область), Скіфського і Фороського (обидва - глибоководний шельф Чорного моря) вуглеводневих ділянок.
ТНК-ВР - одна з найбільших російських нафтових компаній.
Її акціонерами на паритетній основі є британська ВР і консорціум AAR (Альфа Груп/Аксесс Індастріз/Ренова).
В Україні компанія володіє Лисичанським нафтопереробним заводом і великою мережею АЗС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас