Баффета викличуть свідком у справі про інсайд в Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффета викличуть свідком у справі про інсайд в Goldman Sachs

367
Інвестор Уоррен Баффет опинився в числі можливих свідків, яких викличуть для дачі свідчень у справі колишнього члена ради директорів Goldman Sachs Раджата Гупти, якого звинувачували в розголошенні інсайдерської інформації. Про це пише The Wall Street Journal. Судові слухання у справі Гупти мають початися в понеділок, 21 травня.
У списку можливих свідків, складеному стороною обвинувачення, більше 50 імен, вказує Business Week. Крім Баффета, до нього серед інших увійшли виконавчий директор American Express і один з директорів Procter & Gamble Кеннет Чено і головний фінансовий директор P & G Джон Меллер.
Захисники Гупти також склали список можливих свідків, куди увійшли 116 осіб. Баффет виявився і в цьому списку; крім нього туди також потрапив глава ArcelorMittal Лакшмі Міттал.
Раджата Гупта звинувачують в тому, що він розголошував конфіденційну внутрішню інформацію про угоди Goldman Sachs (а також Procter & Gamble, де він також входив до складу рад директорів). Максимальний тюремний термін, який загрожує Гупті, становить 20 років. У березні поточного року повідомлялося, що у Гупти було ще вісім спільників, у тому числі кілька - серед співробітників Goldman Sachs.
На думку слідства, Гупта є спільником засновника інвестфонду Galleon Group Раджа Раджаратнаму, який продавав і скуповував акції, користуючись інсайдерськими даними, отриманими від Гупти. Сам Раджаратнам восени 2011 року був визнаний винним в інсайді і засуджений до 11 років в'язниці.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас