Британія: Сильні країни єврозони повинні допомагати слабким — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія: Сильні країни єврозони повинні допомагати слабким

129
Міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн заявив, що слабкі країни єврозони повинні отримувати більше допомоги від сильного ядра блоку з єдиною валютою на боротьбу з економічними проблемами, повідомляє Reuters з посиланням на місцеве джерело.
"Країни єврозони повинні або підтримувати єдину валюту, або опинитися перед перспективою виходу Греції з блоку і пов'язаними з ним наслідками. Для того ж, щоб спиратися на євро, країни з високим дефіцитом і низькою конкурентоспроможністю повинні продовжувати тримати курс на протидію проблемам. Але за відсутності гнучких курсів обміну, економічні та політичні бар'єри будуть погіршувати ситуацію, якщо не буде підтримки від ядра єврозони", - зазначив Осборн.
Міністр фінансів вважає, що єврозона повинна дотримуватися "безжальної логіки" валютного союзу в русі до більшої фінансової інтеграції та у спільному подоланні труднощів.
Останнім часом союз 17 країн ЄС, офіційною валютою яких є євро, затьмарений економічною кризою в Греції, що загострилася на тлі політичної нестабільності: після недавніх виборів партії не змогли сформувати уряд. Викликає серйозне занепокоєння як можливий вихід Греції з єврозони, який вдарить по авторитету євро, так і те, що кредитна криза пошириться на інші країни з проблемами заборгованості.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас