Іспанія не має наміру просити фінансову допомогу в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія не має наміру просити фінансову допомогу в ЄС

Казна та Політика
144
Іспанська влада не має наміру вдаватися до фінансової допомоги Євросоюзу для виходу з економічної кризи та стабілізації банківського сектора, заявив журналістам прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой.
"Я не бачу необхідності вдаватися до фінансової допомоги Євросоюзу. Після довгих і кропітких переговорів нам вдалося вийти на велику угоду з автономними співтовариствами щодо скорочення дефіциту бюджету, і це дає нам підставу і впевненість в тому, що ми знаходимося на правильному шляху", - сказав голова уряду Іспанії на саміті "великої вісімки" в США.
На його думку, рішення Євросоюзу направити комісію Комітету європейської статистичної системи (Eurostat) в Іспанію у зв'язку з рішенням влади країни підвищити бюджетний дефіцит за 2011 рік є "звичайною, рутинною справою в рамках Євросоюзу" і не викликає у нього ніякого занепокоєння.
У суботу офіційний представник Єврокомісії в Брюсселі заявив, що наступного тижня до Іспанії відправиться комісія Eurostat, яка на місці перевірить, чи відповідає різниця в оцінці дефіциту бюджету нинішнім урядом Маріано Рахоя цифрам попереднього уряду.
Перевірка здійснюється після того як іспанська влада заявила, що має намір переглянути бюджетний дефіцит за 2011 рік у бік підвищення - з 8,5% до 8,9% у зв'язку з новими обставинами.
Коментуючи на прохання журналістів останню заяву президента Франції Франсуа Олланда про те, що Іспанії треба вдатися до допомоги європейських фінансових фондів для рекапіталізації іспанських банків, Рахой сказав, що він дотримується іншої точки зору.
"Я не знаю, чому Франсуа Олланд виступив з такою заявою. Можливо, він знає про становище в банківському секторі країни більше, ніж іспанський уряд?" - зазначив з іронією голова уряду Іспанії.
Нагадаємо, 27 квітня рейтингове агентство Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг Іспанії відразу на два пункти.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас