У військовому бюджеті США передбачили витрати на війну з Іраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У військовому бюджеті США передбачили витрати на війну з Іраном

Казна та Політика
838
Законопроект про військові витрати США в 2013 році передбачає підготовку до війни з Іраном, заявив конгресмен-демократ від штату Огайо Денніс Кусініч.
"Законопроект про військові витрати передбачає підготовку до війни з Іраном, - заявив Кусініч. - У ньому прописана політична декларація, яка включає в себе військові дії".
За словами конгресмена, документ містить план перекидання авіації, боєприпасів і палива для проведення операцій проти Ірану з повітря і моря. Там же передбачена підтримка значних військово-морських сил в регіоні, щоб можна було почати тривалу військову кампанію, спрямовану проти "цілої низки ядерних та військових об'єктів Ірану", передає ИТАР-ТАСС.
"Дехто може сказати, що цей законопроект не санкціонує війну, - зауважив Кусініч. - Але цей документ готує нас до війни". Сам конгресмен вважає, що "війна з Іраном матиме катастрофічні наслідки для інтересів США" і тому рішуче виступає проти запропонованого республіканцями документа.
Законопроект, схвалений комітетом у справах збройних сил палати представників, передбачає оборонні витрати США в 2013 фінансовому році в розмірі 642 млрд. доларів. Це приблизно на 1,5 млрд більше, ніж у цьому році, і на 3,6 млрд більше, ніж просить адміністрація Обами.
Відповідно до документа, 554 млрд. доларів виділяється в бюджет Пентагону і міністерства енергетики, яке відповідає за стан американських ядерних озброєнь. Ще 88 млрд. планується направити на військові операції в Афганістані, Іраку та іншу контртерористичну діяльність.
Хоча в палаті представників Конгресу більшість місць контролює республіканська опозиція, шанси на проходження законопроекту про військові витрати в його нинішньому вигляді практично рівні нулю. Цього не допустять демократи, у яких більшість місць в сенаті.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас