Довжину газопроводу Nabucco скоротять у три рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довжину газопроводу Nabucco скоротять у три рази

Енергетика
440
Консорціум проекту газопроводу Nabucco представив оновлений план будівництва труби консорціуму родовища в Азербайджані Шах Деніз під назвою Nabucco-West, повідомляється в прес-релізі проекту Nabucco.
Довжина Nabucco-West, відповідно до представленого проекту, може зменшитися від оригінального в 3 рази до 1,3 тис. км, передає Россия-24.
Трубопровід простягнеться від кордону Туреччини та Болгарії до міста Баумгартен в Австрії. За різними оцінками, Nabucco-West пройде по територіях Болгарії (412 км), Румунії (469 км), Угорщини (384 км) та Австрії (47 км).
Раніше повідомлялося, що консорціум проекту Nabucco планував знизити потужність газопроводу в 2 рази, а провести його тільки по Болгарії та Австрії.
Члени консорціуму родовища Шах Деніз отримали пропозицію про скорочення тривалості газопроводу ще в середині березня. Тоді віце-президент BP з розробки Шах Деніз Ел Кук відзначив, що проект Nabucco-West був кращим, ніж Nabucco. Проект Nabucco передбачає довжину газопроводу в 3,9 тис. км. Він повинен зв'язати країни Середньої Азії з Австрією, проходячи через території Туреччини, Болгарії, Румунії та Угорщини.
У складі консорціуму - австрійська OMV, угорська FGSZ, румунська Transgaz корпорація, болгарський холдинг Bulgarian Energy, турецька Botas і німецька компанія RWE. Кожна корпорація тримає однаковий відсоток акцій, що дорівнює 16,78%. Раніше повідомлялося, що через зростання вартості проекту від участі можуть відмовитися німецька RWE і угорська MOL.
Нещодавно повідомлялося, що Німецька енергетична компанія RWE переглядає доцільність участі в проекті Nabucco. Крім того, генеральний директор Угорської нафтогазової компанії (MOL) Жолт Гернад підтвердив, що компанія виходить з проекту зі спорудження міжнародного газопроводу Nabucco.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас