Більшості російських НПЗ загрожує зупинка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшості російських НПЗ загрожує зупинка

Енергетика
1178
Найбільші нафтові компанії Росії попередили міністра транспорту Ігоря Левітіна про прийдешній зрив поставок палива і нафти, який призведе до масової зупинки НПЗ.
За даними ЗМІ, звернення підтримали Роснафта, Лукойл, Газпром нафта, ТНК-BP і Башнафта.
Причиною зриву поставок є припис Федеральної служби з нагляду у сфері транспорту (Ространснагляд), згідно з яким нафтовикам з 10 травня заборонили возити нафту в цистернах для світлих нафтопродуктів. В результаті компанії позбулися можливості використовувати близько 30 відсотків своїх парків. У своєму зверненні компанії просять перенести заборону на 1 серпня.
За даними видання, труднощі з поставками нафти виникли у НПЗ "Роснафти" в Комсомольську-на-Амурі і заводів "Башнафти" в Уфі. Інтерфакс повідомляє, що вимушена зупинка також загрожує Хабаровському НПЗ, що належить "Альянсу". Представник компанії заявив агентству, що з 16 травня переробка нафти на цьому підприємстві знизилася вдвічі.
Відзначається, що труднощі з відвантаженням також можуть виникнути на НПЗ Газпром нафти в Москві.
Нові правила перевезення нафти були підготовлені Ространснаглядом через часті аварії цистерн на залізницях. З початку року в країні сталося вісім сходів цистерн з рейок, в результаті чого постраждали понад 50 вагонів. В одному випадку сталася сильна пожежа. У більшості випадків причиною аварій була названа несправність вагонів і виробничі дефекти.
Раніше повідомлялося, що з початку року Росія вдвічі скоротила поставки нафти на українські НПЗ.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас