Допомога ЄЦБ банкам Греції відновиться після рекапіталізації банківського сектору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Допомога ЄЦБ банкам Греції відновиться після рекапіталізації банківського сектору

Казна та Політика
264
Європейський центробанк підтвердив свій намір припинити надання грецьким банкам додаткових ліквідних коштів до тих пір, поки кредитні організації країни не проведуть рекапіталізацію банківського сектора, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на регулятора.
При цьому ЄЦБ сподівається, що необхідний процес рекапіталізації завершиться незабаром. До тих пір банкам країни, які зазнали збитків після часткової реструктуризації держборгу, доведеться скористатися програмою екстреної кредитної допомоги (ELA), що проводиться ЦБ Греції.
За даними агентства Dow Jones, загальний обсяг запозичень грецьких кредитних організацій в ЄЦБ з липня 2011 року по січень поточного року зріс до 127 млрд євро з 110 млрд.
Однак, за словами одного високопоставленого грецького чиновника, після обміну держоблігацій країни обсяги отриманих в ЄЦБ коштів були дуже обмежені.
Крім того, Dow Jones відзначає, що, незважаючи на те, що Афіни в квітні отримали від ЄФФС 25 млрд євро на потреби рекапіталізації, розподіл цих коштів по окремих банках ще не відбувся.
В даний час побоювання за економічні перспективи Греції посилюються невирішеними в країні політичними питаннями. Грецькі політики так і не змогли сформувати уряд після виборів 6 травня, на яких жодна партія не набрала більшості і не зібрала коаліцію для управління країною.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас