Нафта торгується різноспрямовано на даних щодо запасів у США і статистиці з Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується різноспрямовано на даних щодо запасів у США і статистиці з Японії

Енергетика
225
Світові ціни на нафту демонструють змішану динаміку в четвер на тлі щотижневих даних щодо комерційних запасів сировини на оптових складах США, а також статистики щодо ВВП Японії за I квартал поточного року, яка перевершила прогнози аналітиків, свідчать дані торгів.
Вартість червневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:50 мск зросла на 0,41 долара, або на 0,44%, - до 93,22 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,39 долара, або на 0,36%, - до 109,36 долара за барель.
За даними Міністерства енергетики США, комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічні запаси) за тиждень, що завершився 11 травня, виросли на 2,1 млн барелів, або на 0,6%, - до 381,6 млн. Аналітики очікували збільшення запасів на 1,8 млн барелів.
Крім того, з негативом були сприйняті повідомлення агентства Кіодо про те, що влада США закликала партнерів по G8 бути готовими до "розпечатування" стратегічних запасів нафти до липня, коли вступить в силу ембарго ЄС на постачання сировини з Ірану.
У той же час, порадували учасників ринку макроекономічні новини з Японії. ВВП країни виріс на 1% в квартальному і на 4,1% в річному вирахуванні, виявившись кращим від прогнозів аналітиків 0,9% і 3,5% відповідно. "Японія демонструє стабільне відновлення економіки, але я не відкидаю, що така динаміка ВВП не збережеться в довгостроковій перспективі", - заявив агентству Bloomberg головний економіст Meiji Yasuda Life Insurance Co. в Токіо Юічі Кодама.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас